Over Chez Bé

In tijden van Corona en overvolle restaurants is er behoefte aan intiem samen zijn. Kleinschaliger dineren, aandacht voor wijn en de ambacht van het eerlijke koken en genieten van gerechten.

De reden om een thuis restaurant op te zetten in een huiskamersetting.

Ik ben Betty Pijnenburg én hobby kok. Mijn “Culinaire” interesse is gewekt door mijn moeder (Bé). Al op jonge leeftijd mocht ik mee op haar culinaire reis met mooie kleine smaalvolle hapjes. Ik kook nog graag haar haar speciale recepten. Door mijn vader (Louis) is mijn interesse in wijn geactiveerd. Ik weet nog dat ik op mijn 18e een boek van hem kreeg, de “Complete Wijnliefhebber” van Huybrecht  Duijker. Dat was het begin van een avontuur van kennis en kunde in wijn en spijscombinaties.

Bijgeleerd en kook “meters” gemaakt bij Cuisine Culinair Hilversum (CCH) waar ik sinds 2010 lid ben. Ondersteund door diverse wijnopleidingen is de passie voor eten en drinken steeds belangrijker in mijn leven geworden. Ik ga de uitdaging aan om in mijn eigen huis in Loosdrecht een huiskamer restaurant te starten. Klein intiem maar eerlijk en smakelijk. Mooie gerechten met veel (heerlijke) producten uit de streek!  Het menu 4 gangen van de dag met bijpassende wijn zullen je hopelijk bekoren. 

Hierbij is er de ondersteuning van het jeugdige “Dreamteam” uit Naarden.
Drie jonge mannen van de Hotelvakschool Amersfoort. Enthousiast, vakkundig en 2 ervan zijn mijn neven Pijnenburg, familie en ook nazaten van moeder Bé.  Ze zullen de gasten professioneel ontvangen, serveren en verwennen.

Door mijn netwerk bij CCH Hilversum zal er regelmatig een “gast” kok meekoken in het HUISKAMER ®ESTAURANT Chez Bé. 
De inspiratie halen we dan uit de masterclasses van het nieuwe rijzende succesprogramma van “Cheflix”. Dat wordt een feest op je bord.   

Dreamteam4
Dreamteam2
Dreamteam3
Dreamteam